Ondanks prachtig herfstweer kwamen er zo’n 200 belangstellenden naar de Oud-Loosdrechtsedijk om de film ‘Nederland onder water’ bij te wonen. De aanwezigheid van regisseur Arthur de Bruin was voor veel bezoekers de slagroom op de taart. Het programmabureau wil vaker ‘kennissessies’ organiseren over onderwerpen die raakvlakken hebben met de Aanpak Oostelijke Vechtplassen.
Vooraf trakteerde Arthur de Bruin het publiek op een behind the scenes, een presentatie over het maakproces. De film zelf maakte veel indruk. Dat bleek ook uit het levendige nagesprek na afloop: vanuit het publiek kwamen veel vragen voor de regisseur die eerder al de natuurfilms Wolf en de Marker Wadden maakte. Een schrale troost voor degenen die er niet bij konden zijn: de film wordt woensdag 16 november uitgezonden op NPO1.
Waterschap AGV
Het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht – één van de 21 partners binnen de Aanpak Oostelijke Vechtplassen – zorgt voor schoon oppervlaktewater, onder andere in de wateren van het Loosdrechts Plassengebied. Vanwege de link met de waterwereld besloot het waterschap eerder dit jaar de film ‘Nederland onder Water’ te steunen met een financiële bijdrage. In ruil daarvoor kregen wij gelegenheid bewoners uit het Loosdrechts Plassengebied te trakteren op een bijzondere middag waarin de Nederlandse wateren centraal staan. Die kans lieten we uiteraard niet voorbij gaan.
Kennissessies
Door het organiseren van open bijeenkomsten over thema’s die raakvlakken vertonen met de Aanpak Oostelijke Vechtplassen, zoeken we actief naar verbinding met bewoners, ondernemers en recreanten waar de kwaliteitsverbetering van het Loosdrechts Plassengebied op gericht is. Dat kan een film zijn maar ook een lezing, een presentatie of een excursie. Het streven is om in 2023 meer van dit soort bijeenkomsten te organiseren.