Natuurontwikkeling Kortenhoef Oost
Slice 1

Terugblik inloopavond natuurontwikkeling Kortenhoef Oost 

Woensdagavond 17 juli kwamen zo’n 185 mensen bij elkaar in sporthal De Fuik om zich te laten informeren over het project natuurontwikkeling in polder Kortenhoef Oost. Er was gelegenheid om te reageren op de natuurambitiekaart, die laat zien waar welke soort natuur mogelijk is. Het online reactieformulier staat nog open tot 1 augustus. 

Informeren en reacties ophalen

In een presentatie werd het gebiedsproces en de natuurambitiekaart toegelicht. Op grote posters werden specifieke onderdelen uitgelegd. Bijvoorbeeld wat er gaat gebeuren in de planvormingsfase, hoe bepaalde natuurtypen eruitzien, waarom deze natuur nodig is en hoe kwel ontstaat.

Emoties

De aanwezigen waren sterk betrokken bij het onderwerp. De reacties liepen uiteen van “Natuur moet gered worden”, “Wij zijn tegen vernatting”, “Wij gaan over onze eigen grond” en “We hebben veel genomen van onze natuur, tijd om wat terug te doen.” Tijdens de avond was er ruimte voor scherpe vragen en kritische opmerkingen. Veel mensen willen dat de voormalige vuilstort Groenewoud gesaneerd wordt. Gedeputeerde Staten van de provincie gaan hierover waarschijnlijk na de zomer een besluit nemen.

Vervolg

Na de zomer komt een terugkoppeling van alle inbreng die is ontvangen via het online reactieformulier. Wat is de rode draad van de reacties en wat is nieuwe kennis voor de projectgroep? En wat gaat de projectgroep met deze informatie doen? De volgende stappen in het proces zijn: een gesprek met de agrariërs uit het gebied, een groepsgesprek met de grondeigenaren, gevolgd door een individueel gesprek met alle grondeigenaren. Procesmanager Nathanael Korf: “De inrichting van de polder is maatwerk per perceel. Dat vraagt aandacht en zorgvuldigheid.” 

Meer informatie

Voor meer informatie over het project natuurontwikkeling in Kortenhoef Oost, zie de projectpagina

Vragen of ideeën?

Laat het ons weten!

e-mail ons