Groenewoud vanuit de lucht
Slice 1

Provincie saneert voormalige vuilstort Groenewoud in Kortenhoef

De provincie Noord-Holland pakt de vervuiling van de grond en het water van de voormalige vuilstort Groenewoud in Kortenhoef Oost aan. Allereerst worden de sloten en slootkanten opgeschoond en wordt er klei aangebracht op de bodem en oevers van de sloten. In een later stadium worden dunne plekken in de deklaag opgehoogd. De uitvoering van de eerste werkzaamheden start naar verwachting binnen nu en 2 jaar. De provincie betaalt de werkzaamheden.

De scenariostudie naar sanering van de voormalige vuilstort die aan dit besluit voorafging, is te lezen op de website van de provincie.

Sanering Groenewoud

In Kortenhoef ligt de voormalige vuilstort Groenewoud. Er is met bewoners en partijen vaak gesproken over het mogelijk saneren van Groenewoud. De gekozen saneringsmaatregelen dragen bij aan een gezondere leefomgeving van de bewoners en maken het mogelijk om natuur te ontwikkelen. Voor, tijdens en na de saneringsmaatregelen gaat de provincie de verspreidingsrisico’s naar diepe grondlagen of het diepe grondwater monitoren.

Natuurontwikkeling Kortenhoef Oost

Kortenhoef Oost valt in het Natuur Netwerk Nederland (NNN) en maakt deel uit van het bijzonder provinciaal landschap (BPL). Het afronden van het Natuurnetwerk Nederland is belangrijk om sterke natuurgebieden te maken en behouden. De provincie heeft de verplichting om verschillende plant- en diersoorten in Natura 2000-gebieden te beschermen. Samen met partners werkt de provincie in een gebiedsproces aan de ontwikkeling van natuur in het unieke gebied dat de Oostelijke Vechtplassen zijn. Meer informatie over de natuurontwikkeling van Kortenhoef Oost, een van de projecten binnen het programma Aanpak Oostelijke Vechtplassen, vindt u op deze pagina.

Vragen of ideeën?

Laat het ons weten!

e-mail ons