Slice 1

Oproep: help je mee het Loosdrechts plassengebied op de kaart zetten?

In het Loosdrechts Plassengebied staan twee zaken als een paal boven water: er zijn volop ideeën om de recreatiesector een impuls te geven én er is een tekort aan mensen en middelen. Dat maakt het soms ingewikkeld om aan de slag te gaan. Om toch de boel in beweging te krijgen, zijn we op zoek naar enthousiaste mensen die willen helpen. Type mouwen opstropen dus.

Goed voorbeeld doet volgen, en daarom zetten we de spotlight op een paar van die plannen en vragen uw hulp om het vliegwiel in beweging te krijgen. Zo willen we het gebied verfraaien met aantrekkelijk meubilair of bijzonder vormgegeven uitkijkpunten, gaan we kansen op het gebied van duurzaamheid verzilveren en voegen we activiteiten toe waarbij natuurbeleving centraal staat. Niet meteen de grootste projecten maar initiatieven die motiveren en inspireren.

Hoe dan?

We gaan met een klein clubje mensen direct aan de slag en wisselen denken en doen af. Geen dikke plannen met een programma en begroting vooraf: we doen wat op dát moment slim is om te doen. Natuurlijk kijken we goed naar wat er kan, mag en betaalbaar is. Dat komt allemaal aan de orde, alleen weten we bij aanvang niet hoe en wanneer we die zaken gaan regelen. We zetten een eerste stap en kijken samen welke logische stappen daarop kunnen volgen.

We komen elke maand bij elkaar en nemen in een klein uurtje alle relevante acties door. Als het een niet lukt, doen we het anders. Gaan we te snel, dan remmen we af. Kunnen we meer aan, dan pakken we meer op. Dat bepalen we samen.

Enthousiast geworden?

Iedereen kan helpen, het maakt niet uit wat je achtergrond is. De een zit ruim in zijn tijd, de ander heeft maar een paar uur per maand te besteden. We werken met dat wat beschikbaar is.

Het idee is dat we op korte termijn met drie trajecten starten. Voel je je goed bij deze werkwijze en ben je enthousiast, neem dan even contact op met onze gebiedsloods Wouter de Waal, [email protected]. Hij kan je precies vertellen wat de bedoeling is en hoe je kunt bijdragen.

Je kunt natuurlijk ook een bezoek brengen aan de informatiemarkt op dinsdag 11 oktober. Dan hebben we uitgebreid tijd om je meer te vertellen over de ideeën die we op korte termijn willen oppakken.

Vragen of ideeën?

Laat het ons weten!

e-mail ons