Slice 1

Vierde informatiemarkt biedt voldoende ruimte voor goed gesprek

Donderdag 10 oktober vond -alweer de vierde- informatiemarkt over het programma Aanpak Oostelijke Vechtplassen (OVP) plaats. De markt trok minder bezoekers dan de twee voorgaande edities. Projectleiders hadden daardoor voldoende tijd en ruimte om de vragen van de bezoekers te beantwoorden. De prettige gesprekken droegen bij aan een ontspannen sfeer.

In sporthal De Fuik in Kortenhoef konden de bezoekers zich in het sportcafé via een filmpje over de opzet en aanpak van het programma laten infomeren. In de gymzaal bevonden zich informatiepanelen over de 25 projecten. Nieuw waren dit jaar de projecten ‘Herstel vaarverbinding de Heul’ en ‘Kwaliteitsimpuls Wijde Blik’. De stuurgroep van het OVP heeft in 2025 voor beide projecten geld vanuit het programma beschikbaar gesteld.

Natuurontwikkelingsprojecten

Een groot deel van de gymzaal was ingericht voor de natuurontwikkelingsprojecten in Kortenhoef Oost, Kortenhoef West, Weersloot, Ankeveen, Vuntus, Ster van Loosdrecht en Het Hol. Ook projecten als Baggeren (fase 2), Aanleg luwtestructuren en Zorg voor legakkerlandschap werden aan de hand van posters gepresenteerd. Deze projecten uit de derde programmapijler -ontwikkelen vrijetijdslandschap- gaan volgend jaar richting uitvoering.

Nieuwe projecten

Ook het herstel van het zuidelijk deel van de vaarverbinding De Heul komt komende winter in de uitvoering. Dit is nodig om de vaarverbinding voor het vaarseizoen 2025 gereed te hebben. De Heul vormt samen met het Horregat de enige verbinding met de Vuntus en de Eerste Loosdrechtse Plas. De uitwerking van het plan voor de Wijde Blik neemt waarschijnlijk meer tijd in beslag. Het doel is de recreatieve voorzieningen en de natuurbeleving op de eilanden in de plas te verbeteren. De initiatiefnemers willen bij de eilanden onder andere extra steigers aanleggen, verlanding mogelijk maken, de omstandigheden voor de kwabaal verbeteren en rietkragen versterken.

Op de hoogte blijven

Wilt u regelmatig informatie ontvangen over de voortgang van de projecten uit het programma OVP? Dan kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief via deze pagina. De nieuwsbrief verschijnt minimaal 6 keer per jaar.

Vragen of ideeën?

Laat het ons weten!

e-mail ons