Slice 1

Vier de zomer op en langs de Vechtplassen

Vier vakantie in eigen regio. En ervaar hoe mooi het Vechtplassengebied is, zowel vanaf het water als vanaf het land. De fietsboot vaart tot medio september dagelijks over de Loosdrechtse Plassen. Ook organiseert Natuurmonumenten deze zomer vaarexcursies over de Ankeveense Plassen. Of haal inspiratie voor een mooie tocht uit de wandel- en fietsboekjes over het Amstel, Gooi en Vechtgebied. Er is ook een Doe en ontdek-gids.

Fietsboot

Een vaartocht over de Loosdrechtse Plassen met de Fietsboot is een mooie afwisseling tijdens een wandel- of fietstocht. De Fietsboot vertrekt dagelijks om 10:00 uur vanuit de Porseleinhaven in Oud-Loosdrecht. De vaartocht gaat via het recreatie-eiland Markus Pos en de Fuut naar de Strook en weer terug (3x per dag). Tot en met zondag 15 september vaart de boot elke dag. Tot en met zondag 29 september vertrekt de boot alleen op vrijdag, zaterdag en zondag. Reserveren is niet mogelijk. Er kunnen maximaal 12 personen mee op de boot. Meer informatie vindt u op deze site.

Vaarexcursies Ankeveense Plassen

Varend in een bootje genietend van talloze waterlelies, purperreigers en ijsvogels. Dat is het ultieme Vechtplassengevoel van boswachter Tamara Overbeek van Natuurmonumenten. Wilt u dat ook ervaren? Reserveer dan een plekje voor een van de vaarexcursies over de Ankeveense Plassen deze zomer. Extra bijzonder zijn de avondschermer vaartochten. Meer informatie vindt u op deze site.

Wandel- en fietsboekjes Amstel, Gooi en Vecht-gebied

In het waterrijke gebied van Amstel, Gooi en Vecht is de natuur rijk aan planten en dieren. En vooral aan rust. Fiets langs rivieren, plassen en langs eeuwenoude molens. Of wandel langs gemalen en sluizen die nog steeds het waterpeil op de juiste hoogte houden. Een lust voor het oog! Ga lekker op pad in dit mooie gebied. Waterschap Amstel, Gooi en Vecht (AGV) heeft leuke fiets- en wandelboekjes gemaakt. En een Doe & ontdek-gids. In de gids ontdekt u al wandelend wat u zelf kunt doen voor schoon en voldoende water. Bestel de gratis boekjes via de site van Waterschap AGV.

Vragen of ideeën?

Laat het ons weten!

e-mail ons