Slice 1

Utrechtse gedeputeerden bezoeken Stichtse Vecht

Op 17 maart brachten de Utrechtse gedeputeerden Huib van Essen en Arne Schaddelee een bezoek aan de Scheendijk en de Kievitsbuurten in de gemeente Stichtse Vecht. Hier spelen verschillende projecten uit de Aanpak Oostelijke Vechtplassen, zoals het duurzaam herstellen van legakkers en de wens om dorpslinten te transformeren naar recreatieboulevards.

Wethouder Maarten van Dijk van Stichtse Vecht en het gemeentelijk projectteam hadden de beide gedeputeerden uitgenodigd om de Scheendijk en het achterliggende legakker- en plassengebied ten oosten van de Scheendijk zelf te ervaren. Een eerder bezoek moest vanwege de coronamaatregelen helaas online plaatsvinden.

Samenwerken

Wethouder Van Dijk: “Er lopen veel projecten en ontwikkelingen op en rondom de Scheendijk waarbij een goede samenwerking tussen de gemeente en de provincie cruciaal is. Ik ben blij dat we de gedeputeerden hebben kunnen laten zien hoe uniek de Kievitsbuurten zijn, en hoe mooi het zou zijn als we de leefbaarheid en toegankelijkheid van de Scheendijk en het legakker- en plassengebied ten oosten ervan kunnen verbeteren. Wat het extra bijzonder maakt is dat ook de inwoners, ondernemers en recreanten in dit gebied er samen met ons de schouders onder willen zetten.”

Meerdere projecten

Naast de projecten vanuit de Aanpak Oostelijke Vechtplassen spelen er in dit gebied ook enkele gemeentelijke projecten en neemt Stichtse Vecht met drie projecten mee aan de pilot Vitale vakantieparken van de provincie Utrecht.

Vragen of ideeën?

Laat het ons weten!

e-mail ons