Slice 1

Subsidiemogelijkheden voor ondernemers en particulieren

Binnen de Aanpak Oostelijke Vechtplassen zetten 21 partijen zich in om de natuur te versterken, de waterkwaliteit te verbeteren en de recreatiesector te moderniseren. In veel projecten werken de partijen daarbij samen met ondernemers en particulieren. Ondernemers en particulieren met haalbare ideeën kunnen voor de realisatie hiervan echter ook zelfstandig subsidie aanvragen bij overheidspartijen. In dit artikel vindt u de plekken waar u hierover meer informatie kunt vinden.

De provincies Noord-Holland en Utrecht en Waterschap Amstel, Gooi en Vecht bieden ondernemers en particulieren subsidiemogelijkheden voor het stimuleren van recreatie, toerisme, natuur en cultuurhistorie.

Provincie Noord-Holland

De provincie Noord-Holland biedt via ‘Groen Kapitaal’ ondersteuning met het aanbieden van een netwerk, kennis en publiciteit. Groen Kapitaal is hét netwerkplatform voor initiatieven die de biodiversiteit stimuleren. Ga naar de website. Overige subsidiemogelijkheden van de provincie vindt u hier.

Provincie Utrecht

De subsidieregeling voor Recreatie en Toerisme van de provincie Utrecht vindt u hier. U kunt ook zoeken op trefwoord op de algemene subsidiepagina van de provincie.

Waterschap Amstel, Gooi en Vecht

Ook het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht biedt subsidiemogelijkheden voor recreatie, landschap en cultuurhistorie. Ga daarvoor naar deze pagina. Daarnaast ondersteunt het waterschap samenwerkingsinitiatieven die ten doel hebben een buurt of wijk meer klimaatadaptief te maken. Lees hier hoe u deze subsidie kunt aanvragen.

Vragen of ideeën?

Laat het ons weten!

e-mail ons