Slice 1

Stimuleringsregeling legakkers uitgesteld

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving gaat de stimuleringsregeling voor particulieren voor het behoud en herstel van het legakkerlandschap in de Kievitsbuurten in de Loosdrechtse Plassen niet in per 1 maart 2024.

De regeling wordt uitgesteld omdat na 1,5 jaar ecologisch monitoren de resultaten nog onvoldoende zijn om duidelijke conclusies te kunnen trekken ten aanzien van de meest geschikte maatregelen voor legakkerherstel. En dat is de belangrijkste voorwaarde om de stimuleringsregeling te kunnen starten.

Extra monitoring en nadere uitwerking

Momenteel laten we extra monitoring uitvoeren. Deze richt zich met name op de ecologische ontwikkeling van de pilots. Dat wil zeggen de groei van helofyten (moerasplanten), zoals kleine lisdodde en riet. Daarnaast werken we de regeling verder uit en gaan we zo spoedig mogelijk een haalbare planning opstellen. De planning is afhankelijk van de resultaten van de nieuwe eerste ecologische monitoringsronde, die in de maanden april/mei wordt uitgevoerd.

Vragen?

Heeft u vragen? Dan kunt u contact opnemen met de projectleider Joke Nijburg via [email protected] of telefoon: 06 11 60 08 52.

Vragen of ideeën?

Laat het ons weten!

e-mail ons