Vaarexcursies Ankeveense Plassen
Slice 1

Natuurmonumenten gooit trossen los in Ankeveense Plassen  

Vanaf eind april gooit Natuurmonumenten de trossen los op de Ankeveense Plassen. Dan kan iedereen weer deelnemen aan één van de vaarexcursies. De vrijwillige boswachters staan te trappelen om je de mooiste plekjes van dit gebied te laten zien.

Smalle slootjes en weidse plassen

De Ankeveense Plassen kun je het best beleven vanaf het water. Ga met de boswachter mee op een boottocht en voel, ruik en proef de lente. Hij stuurt de boot door het heldere water zodat je volledig kunt genieten van de ontluikende natuur. Een prachtige manier om dit doolhof van smalle slootjes, eilandjes en weidse plassen vol bijzondere planten en dieren te ontdekken.

Voor elk wat wils

In het lenteseizoen biedt Natuurmonumenten voor iedereen een aansprekende tocht. Tijdens de Vroege Vogelexcursie ga je voor dag en dauw het water op en luister je naar het prachtige ochtendconcert van veel verschillende vogels. Voor de liefhebbers van zonsondergangen zijn er avondschemertochten, waarin je ervaart hoe de natuur zich gereed maakt voor de nacht. Gezinnen met kinderen kunnen hun hart ophalen tijdens de OERRR Watersafari’s, waarin de kinderen op zoek gaan naar waterbeestjes, watermunt en nog veel meer. Of ervaar het voor- en najaar optimaal in de lente- en herfsttochten.

Meer informatie

Meer informatie over de vaarexcursies op de Ankeveense Plassen in de lente vindt u hier.

Vragen of ideeën?

Laat het ons weten!

e-mail ons