Slice 1

Luistertip: Ways to listen to a river

De Argentijnse kunstenaar Nahuel Cano verzamelde de afgelopen maanden diverse verhalen over de rivier de Vecht. Wat hoor je als je luistert naar een rivier? Welke geschiedenis en verhalen schuilen erin en wat kunnen we daarvan leren? Op zondag 10 september heeft u de unieke kans om zijn verhalen in muziekvorm te horen op Buitenplaats Doornburgh.

Nahuel Cano is sinds juni in residentie bij Buitenplaats Doornburgh. Samen met filmmaker Juan Fernández Gebauer en Ensemble Modelo62 volgt hij het poëtische spoor van rivieren. Nahuel onderzicht eerder de Limay rivier. Zijn huidige onderzoek gaat over de Argentijnse Salado rivier waarbij hij zijn bevindingen over de Utrechtse Vecht meeneemt. De verschillende thema’s van deze rivieren zoals menselijk ingrijpen in de natuur, kapitalisme, ecologie en kolonialisme, vertaalde hij in Ways to listen to a river. Het gaat om multimediale performance waarin met muziek, video en zang de verhalen van de rivier worden verteld.

De voorstelling gaat op zondag 10 september van 13.30 tot 15.00 uur in première op Buitenplaats Doornburgh als onderdeel van het Gaudeamus Festival. De voorstelling is vervolgens ook elders in het land te zien. Het adres is Diependaalsedijk 17 in Maarssen.

Vragen of ideeën?

Laat het ons weten!

e-mail ons