Slice 1

Herkansing: film ‘Nederland onder water’

In november vorig jaar trakteerden we zo’n 200 bezoekers op de film ‘Nederland onder water’. Belangstellenden die de vertoning destijds moesten missen, krijgen op zaterdag 12 augustus opnieuw een kans. Deze keer op een groot scherm bij strandpaviljoen De Strook. De film start om 21.00 uur en is zowel vanaf de kant als vanaf het water te bekijken. Neem een klapstoel mee of kom met je eigen bootje. De toegang is gratis.

De unieke filmproductie ‘Nederland onder water’ laat voor het eerst in volle glorie de rijke, maar onbekende onderwaternatuur van Nederland zien. De film speelt zich bijna volledig onder water af met zeldzame bewoners als de bittervoorn, de grote modderkruiper of de rivierprik in de hoofdrol. Ook voor de paling is een bijzondere rol weggelegd. Niet eerder brachten ecologen en natuurfilmers zo veel tijd in en om het Nederlandse binnenwater door. Als verteller neemt acteur Gijs Scholten van Aschat de kijkers mee. De film is geregisseerd door Arthur de Bruin en geproduceerd door Ispida Wildlife Productions, bekend van onder meer de film ‘Wolf’ en ‘Marker Wadden’.

Goed om te weten

Strandpaviljoen De Strook vindt u aan Nieuweweg 28 in Breukeleveen. Net als de toegang is ook het parkeren gratis. Er is een kiosk open waar je, voorafgaand aan de film, wat te drinken en kleine snacks kunt kopen. Om de overlast van dit evenement tot een minimum te beperken vragen we iedereen om na afloop, om uiterlijk 23.00 uur, het terrein te verlaten én schoon achter te laten.

Mocht het regenen, neem dan je poncho mee. Bij veel regen, storm of wind gaat de vertoning niet door. Hou daarom in de dagen voorafgaand aan het evenement onze sociale mediakanalen in de gaten.

Alsjeblieft

De film wordt je aangeboden door het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht. Het waterschap zorgt voor schoon oppervlaktewater, onder andere in de wateren van het Loosdrechts Plassengebied. Vanwege de link met de waterwereld besloot zij vorig jaar de totstandkoming van de film ‘Nederland onder Water’ te steunen met een financiële bijdrage. 

Vragen of ideeën?

Laat het ons weten!

e-mail ons