Slice 1

Goed bezochte informatiemarkt

Een kleine 200 bewoners en belangstellenden hebben zich dinsdag 12 oktober laten informeren over de projecten binnen de Aanpak Oostelijke Vechtplassen.

In totaal stonden er 17 kramen opgesteld. De projectleiders waren aanwezig om tekst en uitleg te geven. “Er is veel gedeeld én we hebben een schat aan informatie opgehaald”, aldus programmamanager Nanette van Goor.

Belangstellenden konden tussen 17.00 en 21.00 uur binnenlopen bij Ottenhome, dat voor de gelegenheid was omgetoverd tot een marktplein. De projectleiders hadden hun best gedaan de actuele status van hun project zo goed mogelijk voor het voetlicht te brengen. Beurswanden, flatscreens, gebak in de vorm van een legakker, een vloerzeil met de plattegrond van het plassengebied, ideeënboxen, bagger in glazen potten en een verloting van een otter: alles kwam voorbij. Naast projectleiders waren vanuit het programma ook onder andere ecologen, inhoudelijk deskundigen en omgevingsmanagers aanwezig.

Nanette van Goor: “De sfeer was goed en constructief. Bezoekers waren blij om na de lockdown hun vragen en zorgen weer rechtstreeks te kunnen delen, zonder scherm ertussen. En datzelfde geldt voor de projectleiders. Het werkt enorm stimulerend om te praten met de meest betrokken mensen, die belangen hebben en het gebied goed kennen.” Per project worden de meest gestelde vragen en suggesties van bezoekers nu op een rij gezet en verwerkt in de lopende processen. Van Goor: “Zo proberen we de communicatie met de omgeving die zeker de afgelopen periode onder druk heeft gestaan, van binnenuit te verbeteren.”

Was u verhinderd en heeft u toch vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met [email protected].

Vragen of ideeën?

Laat het ons weten!

e-mail ons