Slice 1

Fietsboot naar winterstalling

De Fietsboot op de Loosdrechtse Plassen maakte onlangs de laatste tocht van dit vaarseizoen. De boot ligt in de stalling tot eind april 2024 wanneer een nieuw seizoen van start gaat. De elektrische boot vaart sinds enkele jaren tussen de eilanden zodat wandelaars en fietsers deze gemakkelijker kunnen bezoeken.

Tijdens het seizoen vaart de Fietsboot vanaf de Porseleinhaven in Oud-Loosdrecht via het recreatie-eiland Markus Pos en de Fuut naar de Strook en weer terug (3x per dag). Presentator Koen Burgter van NH Media ging afgelopen zomer voor het programma Zomertoer een dagje mee en ontdekte meer over deze bijzondere voorziening op de Loosdrechtste Plassen.

Vaarschema 2024

Vanaf medio juni tot half september vaart de boot elke dag. In de maanden april, mei, september en oktober vaart de boot alleen op vrij-, zater- en zondag. Vanaf medio mei tot september kunnen natuur- en vogelliefhebber op zondag een ‘vroege vogel’-vaart maken van 7.00 uur tot 9.00 uur. Een ideale gelegenheid om de mooiste plekjes op de Loosdrechtse Plassen in alle rust te ontdekken. Noteer dit alvast als leuk uitje in uw agenda voor volgend jaar!

Vragen of ideeën?

Laat het ons weten!

e-mail ons