Fietsboot Loosdrechtse Plassen
Slice 1

De fietsboot vaart weer

Vanaf vrijdag 26 april gaat de fietsboot weer varen op de Loosdrechtse Plassen. De fietsboot vertrekt drie keer per dag (10:00 uur, 12:20 uur en 14:40 uur) vanuit de Porseleinhaven in Oud-Loosdrecht en vaart via het recreatie-eiland Markus Pos en de Fuut naar de Strook en weer terug.

U kunt niet reserveren voor de fietsboot. Volwassenen betalen € 2,00 per traject en kunnen de fiets meenemen voor €2,- per vaart; een rolstoel of scootmobiel gaan gratis mee. Kinderen mogen tot de leeftijd van 12 jaar gratis meevaren.

Vaarschema

De fietsboot vaart van vrijdag 26 april tot en met zondag 16 juni elke vrijdag, zaterdag en zondag. Ook op Hemelvaartsdag (9 mei) en tweede Pinksterdag (20 mei) kunt u gebruik maken van de fietsboot. Vanaf maandag 17 juni tot en met zondag 15 september vaart de boot elke dag. Van vrijdag 20 september tot en met zondag 29 september gaan de vaardagen weer terug naar vrijdag, zaterdag en zondag.

Vroege vogeltocht

Vanaf zondag 19 mei t/m 25 augustus kunt u iedere zondag meevaren met een vroege vogeltocht van 7.00 uur tot 9.00 uur over de Loosdrechtse Plassen. Deze tocht is vooral interessant voor vogelspotters en natuurliefhebbers . De boot vaart deze tocht volledig elektrisch en bezoekt in alle stilte de mooiste plekjes. Misschien hoort u de grote karekiet of ziet u de zwarte stern of de purperreiger. Neem daarom vooral verrekijker en fototoestel mee.

Nieuwe fietsboot over de Vecht

Op 26 april komt er een tweede fietsboot bij. Dan wordt een nieuwe fietsboot feestelijk ingewijd, die over de Vecht gaat varen. Ga voor de vaarroute van deze boot en meer over informatie naar: www.defietsboot.nl.

Vragen of ideeën?

Laat het ons weten!

e-mail ons