Slice 1

Bezoekers waarderen Ankeveense Plassen met 8,6

De bezoekers van de Ankeveense Plassen, een laagveengebied met grote plassen, smalle slootjes, rietland en moerasbos, geven het natuurgebied gemiddeld een 8,6. Het gebied dankt dit hoge rapportcijfer met name aan de flora en fauna. Maar liefst 93% van de respondenten komt voor de natuur.

Dit blijkt uit het natuurbelevingsonderzoek dat Natuurmonumenten afgelopen jaar uitvoerde onder de bezoekers van de Ankeveeense Plassen. Het natuurgebied ligt in het Noordelijke deel van de Oostelijke Vechtplassen en is grotendeels gevormd door het afgraven van veen in de 16e tot en met 18e eeuw.

Tevreden over activiteiten

De bezoekers verkennen de natuur wandelend (66%), fietsend (42%) en/of door flora en fauna te spotten (30%). Over deze activiteiten is 91% zeer tevreden. De bezoekers komen van dichtbij; 70% heeft een reisafstand van 10 kilometer of minder. Zo’n 30% van de respondenten van het belevingsonderzoek geeft aan het gebied voor het eerst te bezoeken.

Plus- en minpunten

Het meest tevreden zijn de respondenten over de kwaliteit van de paden en de infrastructuur, het meubilair en de routeaanduiding. Omdat Natuurmonumenten zoveel mogelijk mensen van de natuur wil laten genieten, is het essentieel om te weten over welke aspecten de bezoekers minder tevreden zijn. Verbeterpunten liggen er bij de parkeergelegenheid en de informatievoorziening bij de entree. Daarnaast is niet iedereen enthousiast over het feit dat op een deel van de wandelroute door de Ankeveense Plassen honden los mogen lopen en geeft men aan dat de begaanbaarheid van het Bergse Pad in sommige perioden niet goed is.

Vragen of ideeën?

Laat het ons weten!

e-mail ons