Slice 1

Extra geld voor bescherming boerenlandvogels in Noord-Holland

Om boerenlandvogels zoals de grutto, de kievit en de patrijs te beschermen maakt de provincie Noord-Holland extra geld vrij. Dit staat in het subsidiebesluit dat hoort bij het Natuurbeheerplan 2025. Gedeputeerde Staten hebben dit plan vorige week vastgesteld.

Grondeigenaren en beheerders kunnen op basis van het Natuurbeheerplan subsidie aanvragen voor maatregelen die boerenlandvogels helpen, zoals bijvoorbeeld later maaien of stukken land met rust laten zodat vogels daar kunnen eten en broeden.

Extra geld over 4 en 6 jaar

In 2024 gaat € 10 miljoen naar agrarisch natuurbeheer en € 16 miljoen naar natuurbeheer. Over een periode van 4 jaar komt daar € 5 miljoen extra bij voor agrarisch natuurbeheer. Over een periode van 6 jaar komt er € 2,9 miljoen extra bij voor natuurbeheer.

Natuurbeheerplan 2025

Het Natuurbeheerplan 2025 is opgesteld in samenspraak met agrariërs, natuurorganisaties en particulieren. Het Natuurbeheerplan bevat de doelen van het natuurbeheer in Noord-Holland en de voorwaarden waaraan aanvragers van de subsidies moeten voldoen. Daarnaast staat beschreven hoe de subsidieontvangers moeten monitoren, rapporteren en evalueren. 

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website van de provincie Noord-Holland.

Vragen of ideeën?

Laat het ons weten!

e-mail ons