Loenderveense Plassen
Slice 1

Wandel-, vaar- en vogelexcursies Loenderveense Plas

De Loenderveense Plas is een beschermd natuurgebied, dat behoort tot de Loosdrechtse Plassen. Omdat het gebied is gesloten voor publiek, hebben beschermde vogels, zoals de purperreiger, de smient, het nonnetje, de zwarte Stern en de grote karekiet er alle rust. Waternet organiseert de komende maanden regelmatig excursies op en rond de plas.

Vogels spotten

Het gebied rond de Loenderveense Plas is normaal niet toegankelijk voor publiek. De excursies zijn dus een mooie kans om de vele vogels die hier voorkomen te bekijken. Zoals bijvoorbeeld de purperreiger, de zwarte stern en de krooneend. Misschien ziet u wel een vos, ijsvogel of otter. Maak een wandeling met de boswachter, ga mee op vaarexcursie bij zonsondergang of spot vogels tijdens een vogelexcursie.

Nacht van de nacht

Vooral de excursies voor en tijdens de Nacht van de nacht op 25 en 26 oktober zijn bijzonder. U vaart en wandelt in het maanlicht en geniet van de rust en stilte op en langs het water. Ontdek de nachtdieren die laat op de avond actief worden. De excursies van Waternet zijn gratis, met uitzondering van de kerstwandeling en winterexcursie met soep.

Meer informatie

De excursies kunt u boeken op deze pagina.

Vragen of ideeën?

Laat het ons weten!

e-mail ons