Slice 1

Onzekerheid over plannen gebiedsprocessen Noord-Holland

Dat het besluit van het kabinet om te stoppen met het Nationaal Programma Landelijk gebied gevolgen heeft voor de gebiedsprocessen in de provincie Noord-Holland is duidelijk. Maar welke is nog niet helder. Per gebiedsproces gaat de provincie de komende tijd bekijken of en zo ja, hoe wordt doorgegaan. Hierover gaat zij graag in gesprek met betrokkenen.

Voor de zomer besloot de provincie Noord-Holland al met de beperkte financiële middelen in te zetten op 3 focusgebieden: Veenweidegebied, Binnenduinrand en Gooi en Vechtstreek. Maar ook daarbinnen moeten nog keuzes worden gemaakt. Het programma Aanpak Oostelijke Vechtplassen valt binnen het gebied Gooi en Vechtstreek.

Kijken naar wat nog wel kan

Rosan Kocken, gedeputeerde van de provincie Noord-Holland en tevens voorzitter van de stuurgroep Aanpak Oostelijke Vechtplassen: “Het is duidelijk dat we niet meer volledig door kunnen gaan op de ingeslagen weg, waarbij we in ieder gebied een intensief gebiedsproces met alle betrokkenen wilden vormgeven. Maar we blijven ons inzetten om de doelen voor natuur, water en klimaat te halen, voor heel Noord-Holland. Dat doen we het liefst met onze inwoners en de betrokkenen samen, van onderop. We kijken naar wat we nog wel kunnen doen met het geld dat beschikbaar is.”

Meer informatie

Het volledig nieuwsbericht van de provincie leest u hier.

Vragen of ideeën?

Laat het ons weten!

e-mail ons